background
EPDM Folie
Weergave aantal items
Sorteren op relevantie
Aflopend sorteren
Wij staan voor u klaar

Van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur.

 • Vragen over EPDM Folie

 • Wat is EPDM?

  EPDM is een afkorting en staat voor een groep synthetische rubbers namelijk Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. EPDM is dan ook een synthetische rubber van hoge kwaliteit en is zeer goed bestand tegen zonlicht en weersomstandigheden. Daarmee is EPDM uitermate geschikt voor buiten toepassingen.

 • Wat is vliegvuurbestendige EPDM dakbedekking?

  Vliegvuurbestendige EPDM is EPDM die vonken van een openhaard of een vuurpijl, kan weerstaan. 

  In Nederland is middels het bouwbesluit in de norm NEN 6063 “bepaling van het brandgevaarlijk zijn van daken”, vastgelegd dat de bovenzijde van een dak niet brandgevaarlijk mag zijn. Dit houdt in dat vrijwel ieder dak vliegvuurbestendig dient te zijn.

 • Wat kost EPDM dakbedekking?

  WIJ bieden op de website EPDM folie aan met een prijs die per m2 geldt. De prijs van de EPDM dakbedekking die u wenst is dan ook gebaseerd op de lengte * breedte * prijs/m2 van de gekozen EPDM dakbedekking.

 • Zit er een boven- of onderkant aan de EPDM dakbedekking?

  Nee, er zit geen boven- of onderkant aan de EPDM dakfolie. U kunt de ontvangen EPDM dakbedekking dan ook direct uitvouwen of uitrollen op het dak.

   

 • In welke dikte is EPDM dakbedekking te krijgen?

  Wij hebben 2 diktes van EPDM dakbedekking in het assortiment:

  • 1,1 mm 
  • 1,5 mm 

  Hierbij adviseren wij de 1,5 mm te nemen als u het dak gaat verzwaren, met kiezels, zonnepanelen, dakteras, groendak etc..

 • Kan ik zelf een EPDM dak maken?

  Ja, EPDM leggen is zeer eenvoudig. Bekijk instructiepagina met vele instructiefilmpjes maar eens.

EPDM dakbedekking: duurzaam, ecologisch en onderhoudsarm

Het klinkt als een lastige en omvangrijke klus: het bedekken van een EPDM dak. Toch hoeft het helemaal niet zo moeilijk te zijn als het klinkt. Het begint met de keuze voor het juiste materiaal. Een dak repareren of vervangen is echt eenvoudig met onze EPDM dakbedekking op maat.

Verschillende daken hebben verschillende behoeftes en wat voor het ene dak prima geschikt is, werkt misschien niet zo goed voor het andere dak. EPDM dakfolie is bijvoorbeeld een goede keuze voor een plat dak van een tuinhuis of carpoort omdat het in vele breedte maten te bestellen is. 

EPDM is een synthetisch rubber dat super elastisch is en het dak zeer goed beschermt. Het dankt zijn naam aan de materialen waarvan het gemaakt is: Ethyleen, Propyleen, Dieen en Monomeer. Regen heeft er geen invloed op, net als uv-straling. Daarnaast gaat onze A-kwaliteit EPDM dakbedekking behoorlijk lang mee: gemiddeld genomen zo’n vijftig jaar. En wie geen twee linker handen heeft, kan prima zelf aan de slag met het aanbrengen van EPDM dakbedekking.

EPDM dakbedekking vliegvuurbestendig 

Veiligheid is, ook in de wereld van de dakbedekking, steeds belangrijker geworden. Wij verkopen daarom dan ook enkel gecertificeerde EPDM dakbedekking. Dat betekent dat onze EPDM dakbedekking bestand is tegen vliegvuur, zoals het bouwbesluit en de norm NEN 6063: bepaling van het brandgevaarlijk zijn van daken, voorschrijft.

Voordelen van EPDM?

We lieten het hierboven al doorschemeren: EPDM dakfolie heeft verschillende voordelen, waardoor het ideaal is voor het bedekken van een plat dak, zoals een schuur, overkapping of tuinhuis. We gaan hieronder iets dieper op deze voordelen in.

Lange levensduur

Traditionele dakbedekking zoals bitumen gaat gemiddeld genomen zo’n 25 jaar mee. Dakpannen gaan langer mee, maar moeten wel om de zoveel tijd gecontroleerd worden – ook geen pretje. EPDM dakbedekking kunt u gerust vijftig jaar laten liggen, zonder dat u er veel omkijken naar hebt. 

Makkelijk en veilig te leggen

Het bedekken van een plat dak met EPDM folie is uitstekend zelf te doen. EPDM wordt koud verwerkt (de dakfolie wordt met lijm aangebracht in plaats van met een brander) hierdoor is er geen brandgevaar zoals bij het plaatsen van een bitumen dakbedekking. 

Sublieme bescherming tegen weersomstandigheden

Niets is zo veranderlijk als het weer, daar weten we in Nederland alles van. Er kan in korte tijd veel regen vallen en temperaturen kunnen heftig schommelen. De zomers worden heter, maar dat maakt voor onze EPDM dakbedekking weinig uit. Of het nu gaat om sneeuw, ijs, zon of regen: ons EPDM folie kan, mits goed gelegd, al deze weersinvloeden moeiteloos aan. 

Het is veelzeggend dat EPDM folie niet alleen in Nederland, maar ook ver daarbuiten massaal wordt toegepast. Zowel in de koude Alpenlanden als in het bloedhete Midden-Oosten houdt EPDM dakbedekking daken van huizen droog.

Weinig onderhoud

Een dak met EPDM dakbedekking vergt bijzonder weinig onderhoud. EPDM is een rubber, en dat vinden mossen en algen geen prettig materiaal om op te groeien. U hoeft dus niet om de zoveel tijd het dak op om allerlei mossen te verwijderen. Het is zelfs niet noodzakelijk het blad jaarlijks van het dak te halen, maar het is wel aan te raden.

EPDM dakbedekking nadelen

Heeft EPDM dakfolie ook nadelen? Vast wel, alles heeft altijd voor en nadelen. Vaak is het ook dat de nadelen eigenlijk voordelen zijn van de EPDM folie. Hieronder een lijstje van veel gehoorde nadelen

 • EPDM dakbedekking is gevoelig voor mecahnishe beschadigingen
  • Ook bitumen dakbedekking heeft dit probleem. EPDM is net als een fietsband eenvoudig te repareren.
 • EPDM kan niet altijd samen
  • EPDM kan niet tegen chloor. Deze stoff zullen EPDM aantasten. Bitumen kan niet tegen UV en droogt uit. Ieder materiaal heeft dus zijn eigen eigenschappen.
 • EPDM dakbedekking is relatief duur
  • De prijs van EPDM is bijna gelijk aan die van bitumen dakbedekking (onderlaag en toplaag), maar EPDM gaat vele jaren langer mee tot wel 50 jaar.
 • EPDM folie verwerkingstemperatuur
  • EPDM wordt door middel van contactlijm verlijmd. Het noodzakelijk dat de temperatuur tussen de 5 en 25 graden is. Onder de 5 graden is de lijm te taai om te verwerken en boven de 25 graden droogt de lijm veel te snel. EPDM kan dus het beste in het voorjaar, zomer of najaar geplaast worden. Voor bitumen maakt het niet uit, maar daar gebruik je open vuur met eventueel de nodige gevolgen.

Advies en service

EPDM dakbedekking is een makkelijk te verwerken en kan dus prima door een handige doe-het-zelver aangebracht worden. Met onze hulp en ondersteuning kunt u gemakkelijk uw dakbedekking online kopen en zelf uw EPDM dakbedekking aanbrengen, of het nu een groot of een klein oppervlak is. Op onze website vindt u een instructievideo. Ook leggen wij u uit hoe u een eventuele oude dakbedekking kunt verwijderen en de ondergrond kunt schoonmaken. Heeft u meer hulp nodig of heeft u vragen over EPDM dakbedekking? Neem dan contact met ons op.