background
Vijverfolie
Wij staan voor u klaar

Van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur.

EPDM vijverfolie om een perfecte vijver te maken

Een vijver aanleggen in de tuin kan op twee manieren: een kant en klare vijver ingraven of zelf een gat graven naar eigen ontwerp en deze bekleden met vijverfolie. De twee meest gebruikte soorten vijverfolie zijn PVC en EPDM. Op EPDMTotaal.nl vindt u alleen vijverfolie gemaakt van EPDM. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat dit het beste materiaal is om een vijver mee te maken. 

De voordelen van EPDM vijverfolie

Wij kiezen ervoor om alleen EPDM vijverfolie te verkopen, omdat wij veel ervaring ervaring hebben met EPDM en overtuigd zijn van alle goede eigenschappen van dit materiaal. EPDM is namelijk oersterk en elastisch, waardoor u gegarandeerd jarenlang van een lekvrije vijver kunt genieten. Daarnaast is EPDM een duurzame keuze. Het is volledig recyclebaar en het is niet behandeld met chemische middelen om het waterdicht te maken. Hierdoor is het veilig voor planten, dieren en het grondwater. 

Verschillende maten 

EPDM vijverfolie hebben wij in twee dikte maten, de 0,8 mm en de 1,0 mm dikte. De 0.8 mm dike folie is te koop in vaste afmetingen, maar u kunt ook kiezen voor EPDM folie van de rol. De vijverfolie op rol hebben we in de onderstaande breedte maten. U heeft dan dus altijd EPDM vijverfolie op maat.

 • 1,52 m
 • 2,10 m
 • 2,35 m
 • 2,50 m
 • 3,50 m
 • 3,80 m
 • 4,00 m
 • 6,10 m
 • 9,15 m
 • 12,20 m

De maximale lengte van EPDM folie op rol is 30,48 meter. Hierdoor is het over het algemeen, uiteraard afhankelijk van onze voorraad, niet nodig om meerdere losse stukken vijverfolie te kopen. 

Bekijk ook eens onze EPDM vijverfolie aanbiedingen restanten van de vele breedte maten! Deze reststukken EPDM zijn van dezelfde topkwaliteit als onze andere vijverfolie, maar zijn overgebleven aan het einde van de rol.

Er zijn dus zowel EPDM stukken in klein of groot formaat van de vele breedte maten beschikbaar tegen een scherpere prijs.

Profiteer van deze lagere prijzen en bespaar. Houd er rekening mee dat we meestal slechts één exemplaar beschikbaar hebben van het EPDM restant, dus wees er snel bij!

De juiste hoeveelheid EPDM vijverfolie

Gaat u een vijver maken, dan kunt u hem het beste werken met folie uit één stuk. Dit verkleint de kans op lekkage aanzienlijk. Om de juiste lengte en breedte maat van het vijverfolie te berekenen, kunt u het beste een koord gebruiken dat u in de uitgegraven vijver plaatst. Let erop dat het koord goed de ondergrond van de vijver volgt en meet hoeveel koord u nodig heeft om van de ene kant van de vijver naar de andere kant te komen. Doe dit zowel voor de lengte als voor de breedte van de vijver. Houd rekening met extra lengte van ongeveer 50 centimeter aan elke zijde van de vijver voor afwerking van de randen. Tel dus bij zowel de breedte als de lengte 1 meter extra op. Kijk vervolgens welke maat EPDM vijverfolie het beste bij het meetresultaat past. Kies als de afmetingen van uw vijver tussen twee formaten vijverfolie in ligt, altijd voor de maat die groter is dan het benodigde formaat. 

U kunt de afmetingen van het benodigde vijverfolie ook bepalen aan de hand van de volgende formule:

 • Lengte vijver + 2x de diepte + 1 meter = de lengte van de folie
 • Breedte vijver + 2x de diepte + 1 meter = de breedte van de folie

Tip: Het kan handig zijn om bij het ontwerpen van de vijver al rekening te houden met de formaten waarin het EPDM vijverfolie verkrijgbaar is, zodat u niet al te veel folie overhoudt.

Let op: vijverfolie is anders dan dakfolie, kies dus de juiste folie bij het bestellen.

Advies en service

Heeft u nog vragen over EPDM vijverfolie? Neem dan contact op met de experts van EPDMTotaal. We helpen u graag op weg.