background
Opstanden lichtkoepels
Geen producten gevonden voor de huidige selectie.
Wij staan voor u klaar

Van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur.

Lichtkoepel opstanden

Wilt u meer licht in huis? Een lichtkoepel is een goede manier om meer daglicht binnen te laten. Als u een lichtkoepel op een plat dak wilt plaatsen, is een lichtkoepel opstand noodzakelijk. De opstand is het gedeelte tussen het dak en de lichtdoorlatende koepel en zorgt ervoor dat de koepel stevig op het dak gemonteerd kan worden.

PVC standaard opstand

AVP opstand E16

De PVC lichtkoepel opstanden zijn dubbelwandig uitgevoerd om een optimale isolatiewaarde te krijgen van 2.56 (vanaf 2.50 spreken we over goede isolatie). Dankzij de geprofileerde buitenzijde hecht de PVC opstand bijzonder goed aan de dakbedekking. De opstanden zijn daarbij ook nog eens geheel recyclebaar.

Geïsoleerde PVC opstand

Opstand geisoleerd

Plaatst u een lichtkoepel op een goed geïsoleerde ruimte waar gestookt wordt, dan is een geïsoleerde opstand de beste keuze voor u. De geïsoleerde PVC lichtkoepel opstanden van EPDMTotaal zorgen in combinatie met een 3-wandige lichtkoepel voor minimaal warmteverlies. 

Polyester opstand

Opstand E15 Polyester

Onze polyester lichtkoepel opstanden zijn uitgevoerd met een vulling van polyurethaan hardschuim. Hierbij is de buitenzijde van de opstand gemaakt van een ruw oppervlak, zodat er een optimale hechting ontstaat met de dakbedekking. De polyester opstanden zijn afgewerkt met een weerbestendige topcoating.

Lichtkoepel opstanden in verschillende maten

Bij EPDMTotaal verkopen we lichtkoepel opstanden in verschillende maten en vormen. Van een ronde opstand met diameter van 30 cm tot een vierkante opstand van 180 x 280 cm, er is een lichtkoepel opstand voor elk formaat dak. Een opstand is vaak taps toelopend, waardoor het daglicht goed verdeeld wordt in de ruimte. 

Door dat een opstand taps toeloopt, is het belangrijk om goed te berekenen hoe groot de daksparing moet zijn voor de lichtkoepel die u aanschaft. De daksparing is de maat van de onderkant van de opstand en de maat van het gat in het dak. Bij het berekenen van de juiste daksparing moet rekening gehouden worden met twee maten: de dagmaat en het verschil tussen de bovenkant van de opstand en de onderkant van de opstand. De dagmaat is de maat van de bovenkant van de koepel en de binnenmaat van de lichtkoepel.

Bij PVC opstanden is het verschil tussen de bovenkant en de onderkant van de opstand 20 cm. De daksparing berekent u dus door 20 cm op te tellen bij de dagmaat. Bij de polyester opstanden is het verschil tussen de bovenkant en de onderkant van de opstand 25 cm. Hier berekent u  de daksparing dus door 25 cm op te tellen bij de dagmaat. 

In de webshop van EPDMTotaal gaan we bij de maat van de lichtkoepel opstanden altijd uit van de dagmaat van de opstand. Koopt u een lichtkoepel van 100 x 100 cm, dan koopt u dus ook een lichtkoepel opstand van 100 x 100 cm.

 

Opstand dakmaat en dag maat

 

Service en advies

Weet u niet zeker welke maat lichtkoepel opstand u nodig heeft voor uw plat dak of heeft u andere vragen over lichtkoepels en lichtkoepel opstanden? Neem dan contact met ons op. De professionals van EPDMTotaal helpen u graag.