background
Bitumen dakbedekking
Wij staan voor u klaar

Van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur.

Bitumen dakbedekking

Bent u een enthousiaste doe-het-zelver en wilt u graag zelf uw bitumen dakbedekking leggen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben diverse soorten dakbedekking in huis om u te helpen uw dak goed te bedekken. Van bitumen dakbedekking tot primer en reparatiepasta, maar ook voor advies en tips kunt u bij EPDMTotaal terecht. 

Wat is bitumen dakbedekking?

Bitumen is al zeer oud en ook wel bekend onder de naam dakleer. In het eerste verhaal van de mensheid, het Gilgamesj-epos, wordt het al vermeld als materiaal dat de buitenwand van een schip waterdicht maakt. Toen werd het nog als vette klompen drab uit rivieren en meren gewonnen toen nog met de naam teer. Tegenwoordig kunt u bitumen gelukkig netjes ‘op rol’ kopen.

Dakleer ontstaat tijdens de productie van ruwe olie, waardoor bitumen ideale eigenschappen heeft voor dakbedekking. Bitumen is een waterdicht product waardoor het ideaal te gebruiken is als dakbedekking. Zo heeft uw dak geen last van ruwe weersomstandigheden en u geen last van nattigheid in uw woning. Bitumen is goed bestand tegen chemische stoffen en heeft een grote kleefkracht wanneer je het combineert met andere materialen. Helaas heeft bitumineuze dakbedekking ook een aantal eigenschappen die minder bevorderend zijn. Denk hierbij aan levensduur en elasticiteit. Om deze negatieve eigenschappen te verhelpen, werd er een gemodificeerd bitumen ontwikkelt die deze eigenschappen ombuigt naar positieve.

Voor- en nadelen van bitumen dakbedekking

Met bitumen dakbedekking heeft u de ideale oplossing voor platte daken zoals een aanbouw, veranda, dakkapel, portaal, garage, carport, tuinhuis, dakgoot en caravan. Bitumen heeft unieke eigenschappen: het is waterdicht, het hecht uitstekend, het isoleert en het is eenvoudig te verwerken door zijn elasticiteit. Dit maakt het product zeer geschikt als dakbedekking.

Bitumen heeft echter ook een paar nadelen. Het heeft een slechte UV- en zuurstofbestendigheid, het is niet elastisch waardoor het hard wordt bij vorst en zacht bij hitte en het heeft een relatief korte levensduur. Moderne bitumen wordt gemaakt door traditioneel bitumen te mengen met elastisch kunststof of kunstmatig rubber. Hierdoor is het bitumen dat u tegenwoordig koopt soepeler en makkelijker te verwerken. 

Service en advies

Wilt u zelf aan de slag met het aanbrengen van bitumen dakbedekking en heeft u vragen of behoefte aan advies? Neem dan contact op met de professionals van EPDMTotaal. We zorgen er samen voor dat uw dakbedekking perfect gelegd wordt.