background
Bitumen dakbedekking
Wij staan voor u klaar

Van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur.

Bitumen dakbedekking

Bent u een enthousiaste doe-het-zelver en wilt u graag zelf uw bitumen dakbedekking leggen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben alles in huis om u te helpen uw dak goed te bedekken. Van bitumen dakbedekking tot primer en reparatiepasta, maar ook voor advies en tips kunt u bij EPDMTotaal terecht. 

Wat is bitumen dakbedekking?

In Nederland zijn de meeste platte daken bedekt met bitumen dakbedekking. Bitumen kennen we ook wel als belangrijk onderdeel van asfalt. Het ontstaat uit ruwe olie, tijdens het maken van bijvoorbeeld diesel en benzine. Op een aantal plekken in de wereld, bijvoorbeeld in Canada, is bitumen ook in de natuur te vinden. 

Bitumen is al zeer oud. In het eerste verhaal van de mensheid, het Gilgamesj-epos, wordt het al vermeld als materiaal dat de buitenwand van een schip waterdicht maakt. Toen werd het nog als vette klompen drab uit rivieren en meren gewonnen. Tegenwoordig kunt u bitumen gelukkig netjes ‘aan de rol’ kopen.

Voor- en nadelen van bitumen dakbedekking

Met bitumen dakbedekking heeft u de ideale oplossing voor platte daken zoals een aanbouw, veranda, dakkapel, portaal, garage, carport, tuinhuis, dakgoot en caravan. Bitumen heeft unieke eigenschappen: het is waterdicht, het hecht uitstekend, het isoleert en het is eenvoudig te verwerken door zijn elasticiteit. Hierdoor is het een ideaal materiaal om te gebruiken als dakbedekking. 

Bitumen heeft echter ook een paar nadelen. Het heeft een slechte UV- en zuurstofbestendigheid, het is niet elastisch waardoor het hard wordt bij vorst en zacht bij hitte en het heeft een relatief korte levensduur. Daarom wordt het moderne bitumen gemaakt van traditioneel bitumen gemengd met elastisch kunststof of kunstmatig rubber. Hierdoor is het bitumen dat u tegenwoordig koopt soepeler en makkelijker te verwerken. 

Service en advies

Wilt u zelf aan de slag met het aanbrengen van bitumen dakbedekking en heeft u vragen of behoefte aan advies? Neem dan contact op met de professionals van EPDMTotaal. We zorgen er samen voor dat uw dakbedekking perfect gelegd wordt.