background
Lichtkoepel opstanden
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina

Lichtkoepel opstanden

Wil je een lichtkoepel op een plat dak plaatsen dan is een opstand noodzakelijk. De opstand is nodig om de lichtkoepel te monteren. EPDMTotaal geeft je de mogelijkheid om een lichtkoepel met opstand of zonder opstand te kopen. 

Een opstand is vaak tabs toelopend op deze wijze kan het daglicht goed verdeeld worden in de onderliggende ruimte. Bij een rechte opstand zal dit minder zijn. Door dat een opstand tabs toeloopt dient rekening gehouden te worden met verschillende maten waar over gesproken wordt. Namelijk de dagmaat en daksparing.

Opstand dakmaat en dag maat

AVP opstand E16

PVC (AVP) standaard opstand

De PVC (AVP) opstanden E16 zijn dubbelwandig uitgevoerd om een optimale isolatie waarde te krijgen van 2.56. De opstanden zijn voor een goede hechting met dakbedekking voorzien van een geprofileerde buitenzijde. De AVP opstanden zijn daarbij ook nog eens geheel recyclebaar.

 

Opstand geisoleerd

PVC geïsoleerde opstanden

Indien de lichtkoepel en de opstand geplaatst worden boven een ruimte waar gestookt wordt en het dak goed geïsoleerd is dan is een BF16 EP schuimgevulde opstand de logische keuze. Met een U-waarde van slechts 0,59 heb je een opstand waar in combinatie met een 3 of 4 wandige lichtkoepel er heel weinig warmteverlies zal zijn.

 

 

 

 

Opstand E15 Polyester


 

Polyester opstanden

Onze polyester opstanden zijn uitgevoerd met een vulling van polyurethaan hardschuim. Hierbij is de buitenzijde van de opstand uitgevoerd van een ruw oppervlak zodat er een optimale hechting ontstaat met de dakbedekking. Ook zijn deze afgewerkt met een weerbestendige topcoating.

 

 

Wij bieden opstand type E15 aan, deze heeft een daksparing van de dagmaat plus 10 cm (voorbeeld dagmaat 80x80 = sparingmaat dak bij E15 100x100 cm)