background
Ronde lichtkoepels
Weergave aantal items
Sorteren op relevantie
Aflopend sorteren
Wij staan voor u klaar

Van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur.

Ronde lichtkoepels (enkel of meerwandig)

Met een ronde lichtkoepel op het plat dak creëert u een hoop extra licht in huis. Lichtkoepels zijn er in verschillende vormen, maten en materialen: van rond tot vierkant en van groot tot klein. De ronde lichtkoepels van EPDMTotaal zijn verkrijgbaar in acrylaat en polycarbonaat. Van beide soorten verkopen we heldere en opalen koepels, in een enkelwandige, dubbelwandige en driewandige variant. 

Acrylaat lichtkoepel

Een veelgebruikt materiaal voor ronde lichtkoepels is acrylaat. Deze lichtkoepels worden ook wel PMMA lichtkoepels genoemd. Acrylaat lichtkoepels zijn voordeliger in de aanschaf dan polycarbonaat lichtkoepel, voornamelijk omdat de slagvastheid van acrylaat lager is dan die van polycarbonaat. Dat betekent dat acrylaat lichtkoepels makkelijker stuk gaan en dat ze dus vooral geschikt zijn voor plekken waar de kans dat ze ingeslagen worden minimaal is. 

Polycarbonaat lichtkoepel

Wilt u een ronde lichtkoepel installeren op een plek waar de kans op inslag groot is? Dan is een polycarbonaat lichtkoepel een goede keuze. Polycarbonaat is ongeveer 300 keer sterker dan glas, waardoor ronde lichtkoepels van dit materiaal zo goed als onbreekbaar zijn. Hierdoor zijn ze wel wat duurder dan acrylaat koepels. 

Helderheid

Acrylaat en polycarbonaat lichtkoepels zijn beide verkrijgbaar in een heldere variant en een opalen variant. Een heldere lichtkoepel laat al het licht door en zorgt zo voor een optimale verlichting van de ruimte. Nadeel van een heldere lichtkoepel is dat er zowel van binnen als van buiten doorheen gekeken kan worden. Met een opalen lichtkoepel voorkomt u inkijk, maar u krijgt ook net wat minder licht binnen. Toch krijgt u ook met een opalen lichtkoepel lekker veel extra licht in huis. Voor de lichtdoorlatendheid maakt het niet uit of u een acrylaat of een polycarbonaat kiest. 

Isolatie

De ronde lichtkoepels van EPDMTotaal zijn verkrijgbaar in een enkelwandige, dubbelwandige en driewandige variant. Hoe meer wanden een lichtkoepel heeft, hoe beter hij de warmte in huis houdt. Het aantal wanden van de lichtkoepel heeft geen effect op de lichtdoorlatendheid van de koepel. Een driewandige koepel laat net zoveel licht door als een enkelwandige koepel. Kiest u voor een goed isolerende driewandige lichtkoepel? Combineer hem dan met een goed geïsoleerde lichtkoepel opstand. Zo beperkt u het warmteverlies via de koepel tot het minimum. 

Service en contact

Heeft u vragen over lichtkoepels of heeft u behoefte aan advies over het kiezen en installeren van een ronde lichtkoepel? Neem dan contact op met onze experts. We helpen u graag op weg met tips en advies.