background
Piramide lichtkoepels
Weergave aantal items
Sorteren op relevantie
Aflopend sorteren
Wij staan voor u klaar

Van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur.

Piramide lichtkoepels

Wilt u meer daglicht in huis? Een piramide lichtkoepel op het plat dak is effectieve manier om meer daglicht in huis te creëren. Lichtkoepels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en materialen. De piramide lichtkoepels van EPDMTotaal zijn in twee materialen te krijgen: acrylaat en polycarbonaat.

Acrylaat lichtkoepel

Acrylaat is een veelgebruikt materiaal voor lichtkoepels. Deze lichtkoepels worden ook wel PMMA lichtkoepels genoemd. Piramide lichtkoepels van acrylaat zijn wat voordeliger dan polycarbonaat lichtkoepels. Dit verschil in prijs wordt vooral veroorzaakt door de slagvastheid van de materialen. Acrylaat is minder slagvast dan polycarbonaat. Bent u op zoek naar een piramide lichtkoepel voor een plek waar de kans op schade minimaal is? Dan is een acrylaat lichtkoepel een goede keuze. 

Polycarbonaat lichtkoepels

Polycarbonaat lichtkoepels zijn een stuk steviger dan acrylaat lichtkoepels, maar daardoor zijn ze ook wat duurder. Piramide lichtkoepels van polycarbonaat zijn zo goed als onbreekbaar. Het materiaal is 300 keer sterker dan glas. Wilt u een lichtkoepel die onder alle omstandigheden heel blijft? Dat is een polycarbonaat lichtkoepel een goede keuze. 

Helderheid

De piramide lichtkoepels zijn verkrijgbaar in een heldere variant en een opalen (melkwitte) variant. Een heldere lichtkoepel laat meer licht door, maar hierdoor kan zowel vanuit binnen naar buiten al van buiten naar binnen gekeken worden. Wilt u meer privacy? Dan is een opalen lichtkoepel een goede optie. Door deze lichtkoepels kan niet naar buiten of naar binnen gekeken worden. Hierdoor laten ze wel wat minder licht door. Het maakt voor de lichtdoorlatendheid niet uit of u voor een acrylaat of een polycarbonaat lichtkoepel kiest.

Isolatie

Piramide lichtkoepels zijn verkrijgbaar in een enkelwandige versie, een dubbelwandige versie en een driewandige versie. Hoe meer wanden een koepel heeft, hoe beter hij isoleert. De lichtdoorlaatbaarheid wordt niet beïnvloed door het aantal wanden. Wilt u het warmteverlies in huis tot het minimum beperken? Kies dan voor een driewandige koepel in combinatie met een geïsoleerde lichtkoepel opstand

Service en contact

Heeft u vragen over lichtkoepels of heeft u behoefte aan hulp bij het kiezen en installeren van een piramide lichtkoepel? Neem dan contact op met onze experts. We helpen u graag op weg met tips en advies.