background
Polycarbonaat platen
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina

Polycarbonaat platen

Een polycarbonaat kanaalplaat is gemaakt van thermoplastisch polymeer. De thermoplast is dan weer verwerkt tot een gladde plaat. De belangrijkste eigenschap van polycarbonaat is terug te vinden in de enorme slagvastheid. Voor dit materiaal geldt dan ook dat het in de praktijk zo'n 250 keer sterker is, in vergelijking met glas.

Polycarbonaat platen kopen

Door de sterkte van dit materiaal is het uitermate geschikt om er "dakbedekking" van te maken in de vorm van platen. Afhankelijk van de toepassing bestaat het gamma uit golfplaten of kanaalplaten. Bent u van plan om een dak of overkapping te gaan maken, overweeg dan ook eens om polycarbonaat platen te kopen 

Polycarbonaat golfplaten

Ons gamma bestaat uit drie type polycarbonaat golfplaten. Te weten de enkel wandige polycarbonaat golfplaat en de driewandige polycarbonaat golfplaat. Deze golfplaten zijn alle helder van kleur.

Golfplaat type 

Golfplaten zijn in verschillende type / modellen leverbaar. Zo heeft type H een kleine golf en een andere werkbreedte dan golfplaat type F. Koop het gewenste type golfplaat om een perfect dak te maken.

Golfplaat modellen

Polycarbonaat kanaalplaten

Kanaalplaten zijn of opaal van kleur of helder en dus ook nog eens bestand tegen harde klappen. De eisen voor een polycarbonaat kanaalplaat zijn hoog, zo worden de kanaalplaten uitvoerig beoordeeld op brandeigenschappen. Een voordeel van een polycarbonaat kanaalplaat is dat het makkelijk te bewerken is, waardoor u eenvoudig op maat kan zagen. Met een fijne zaag is het klusje zo gepiept.

Polycarbonaat kanaalplaat eigenschappen

Polycarbonaat kanaalplaat doorsnede

Een polycarbonaat kanaalplaat heeft enkele belangrijke eigenschappen. Wij noemen ze hier voor u op:

  • Een polycarbonaat kanaalplaat hoog behoudt zijn stijfheid, zelfs bij een gering gewicht.
  • Deze kanaalplaten zijn redelijk goedkoop. Er is slechts weinig materiaal nodig, omdat ze veel gewicht aan kunnen.
  • De 8 en 10 mm kanaalplaten kunnen beperkt gebogen worden.
  • De 16 mm kanaalplaat is geschikt voor een overkapping - aanbouw.
  • Het materiaal heeft thermische en isolerende kenmerken, dit komt voort uit de opbouw van een polycarbonaat kanaalplaat.
  • Een polycarbonaat kanaalplaat is beter bestand tegen harde klappen, dan bijvoorbeeld een acrylaat kanaalplaat.

Het is dus belangrijk om de eigenschappen van deze kanaalplaten in overweging te nemen, wanneer u op zoek bent naar het juiste materiaal. Wanneer u voldoende bent geïnformeerd, is de keuze een stuk makkelijker, en kunnen verkeerde keuzes misschien wel voorkomen worden. Bij EPDM Totaal willen wij u in dit proces bijstaan. Uw klusje is zo gepiept met onze hulp. Ook voor dakbedekking en op het gebied van EPDM kunt u bij ons terecht.

Polycarbonaat kanaalplaat kopen bij EPDM totaal

Heeft u interesse in een polycarbonaat kanaalplaat? Dan bent u aan het juiste adres. En ook voor andere dakbedekking materialen kunt u in ons assortiment kijken. Wij verkopen alles, van EPDM kit tot dakisolatie. Voor vragen, twijfels of advies kunt u contact opnemen met de klantenservice. Wij staan u graag te woord met onze kennis en ervaring. Samen kunnen wij tot een oplossing komen.