background
Enkelwandig (EW)
Weergave aantal items
Sorteren op relevantie
Aflopend sorteren
Wij staan voor u klaar

Van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur.

Dakontluchting Enkelwandig (EW)

Enkelwandige plat dak ontluchtingen zijn een belangrijk onderdeel van platte daken. Ze zijn ontworpen om lucht en vocht af te voeren onder het dak. Dit is belangrijk omdat vocht kan leiden tot schade aan het dak, zoals rotting of schimmelgroei. Lucht die wordt afgevoerd kan ook helpen om de temperatuur in het gebouw te reguleren. Dit kan leiden tot een comfortabelere leefomgeving en kan ook helpen om energie te besparen.

Zelf enkelwandige ontluchting plaatsen

Het plaatsen van enkelwandige plat dak ontluchting is geen moeilijke klus voor doe-het-zelvers. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede waterafdichting rond de basis van de ontluchting, om ervoor te zorgen dat er geen water in het dak kan lekken. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontluchting goed mechanisch is bevestigd op het dak om te voorkomen dat deze bij harde wind of stormen los komt te zitten. 

Hierna brengt u hechtprimer aan volgens de benodigde afmetingen (groter dan de voet) en laat de primer voldoende drogen. Verwijder de plastiekfolie van het zelfklevende EPDM stuk van 45x45 en kleef de zelfklevende EPDM op de EPDM dakbedekking waarbij een overlap wordt gerespecteerd van min. 75 mm t.o.v. alle schroeven.

Advies en service

Bij EPDMTotaal staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Daarom zijn wij ervan overtuigd dat een goede lucht circulatie door een dakontluchting belangrijk is. Naast de enkelwandige dakontluchting en EPDM dakfolie heeft EPDMTotaal ook alles in huis wat u nodig heeft om uw dakbedekking te installeren. Bent u op zoek naar een helpende hand? Dan staan wij met veel enthousiasme voor u klaar. Neem contact op met één van onze medewerkers en laat u verrassen door de mogelijkheden bij EPDMTotaal.