background
Dubbelwandig (DW)
Weergave aantal items
Sorteren op relevantie
Aflopend sorteren
Wij staan voor u klaar

Van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur.

Dubbelwandige (DW) dakontluchting

Een dubbelwandige (DW) ontluchting is een fantastisch product voor het optimaliseren van de luchtcirculatie in verschillende toepassingen. Deze dakdoorvoeren zijn speciaal ontworpen om lucht en vocht onder het dak af te voeren. Dit is van groot belang, aangezien vocht kan leiden tot schade aan het dak, zoals houtrot en schimmelvorming. Het afvoeren van lucht kan tevens helpen bij het reguleren van de temperatuur in het gebouw. Dit draagt bij aan een comfortabelere leefomgeving en kan tevens energiebesparing opleveren.

In tegenstelling tot enkelwandige plat dak ontluchtingssystemen, biedt de DW-doorvoer extra voordelen. Bij de productie van een dubbelwandige ontluchting wordt gebruikgemaakt van een speciaal fabricageproces dat zorgt voor een dubbele wandstructuur. Deze dubbele wand dient als een efficiënte isolatielaag, waardoor warmteverlies wordt geminimaliseerd en energiebesparing mogelijk wordt gemaakt.

Dakontluchting monteren

Het installeren van dubbelwandige platte dakontluchtingen is geen ingewikkelde klus voor doe-het-zelvers. Het is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat de basis van de ontluchting goed waterdicht wordt afgedicht, zodat er geen water in het dak kan lekken. Bovendien is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontluchting stevig mechanisch wordt bevestigd aan het dak, om te voorkomen dat deze losraakt tijdens harde wind of stormachtig weer.

Hierna brengt u hechtprimer aan volgens de benodigde afmetingen (groter dan de zelfklevende
EPDM kraag of de aluminium voet) en laat de primer voldoende drogen. Verwijder de plastiekfolie van de kraag of het zelfklevende EPDM stuk van 45x45 en kleef de zelfklevende EPDM op de EPDM dakbedekking waarbij een overlap wordt gerespecteerd van min. 75 mm t.o.v. alle schroeven.

Advies en service

Bij EPDMTotaal streven we naar duurzaamheid als een belangrijke waarde. Daarom zijn we ervan overtuigd dat een goede luchtcirculatie via een dakontluchting essentieel is. Naast dubbelwandige dakontluchtingen en EPDM dakfolie biedt EPDMTotaal ook alles wat u nodig heeft voor het installeren van uw dakbedekking. Als u op zoek bent naar ondersteuning, staan onze medewerkers klaar om u met enthousiasme van dienst te zijn. Neem contact op met een van onze teamleden en laat u verrassen door de mogelijkheden die EPDMTotaal te bieden heeft.