background
PIR afschotisolatie
Weergave aantal items
Sorteren op relevantie
Aflopend sorteren
Wij staan voor u klaar

Van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur.

PIR afschotisolatie plat dak

PIR afschotplaten zorgen ervoor dat u een helling creëert op uw platte dak om ervoor te zorgen dat hemelwater goed en snel afgevoerd kan worden van het dak. Tevens zorgt u ervoor dat de ruimte onder het platte dak van geïsoleerd is. Afschot isolatie is net zo als vlakke PIR isolatieplaten eenvoudig te monteren op het dak door verlijming of mechanische bevestiging. U legt de platen achter elkaar op uw dak en er ontstaat een helling. De isolatie platen zijn licht van gewicht en ook eenvoudig op maat te maken. Na het plaatsen van de PIR afschotisolatie kunt de dakbedekking zoals EPDM en bitumen aanbrengen.

Wat is PIR?

Een dak isoleren kan op verschillende manieren. Een van de beste manieren om dit te doen, is door middel van polysiocyanuraat oftewel PIR. Het is een kunststofsoort die ontstaat na een ingewikkeld proces waarbij ook stoffen als polyester-polyol en methyleendifenyldi-isocyanaat (MDI) worden gebruikt. De exacte werking van dat proces? Die gaan we u hier besparen. Feit blijft dat er aan de hand daarvan een schuimachtig materiaal ontstaat dat uiterst sterk is én zowel warmte als kou tegenhoudt. Dat maakt PIR bij uitstek hét materiaal om uw woningen, en dus ook het dak, mee te isoleren.

Wat zijn PIR-platen?

PIR wordt geleverd in de vorm van platen – zogenoemde PIR-platen. Deze platen genieten dezelfde voordelen als PIR zelf, maar er is meer dan alleen dat. Zo zijn de platen van EPDMTotaal.nl ook voorzien van een zogenoemde ALU-cachering. Hierdoor kunt u de platen eenvoudig verlijmen of mechanisch bevestigen waarna ze de perfecte onderlaag voor uw dak vormen.

Al met al zijn PIR-platen dé oplossing voor iedereen die een plat dak wil isoleren.

Wat is PIR afschotisolatie?

Nu is het zo dat platte daken een probleem kennen dat hellende daken niet hebben: de waterafvoer. We willen niet zeggen dat water bij aflopende daken probleemloos wordt afgevoerd, maar op platte daken is er nu eenmaal een afvoer nodig om lekkage te voorkomen. Daarvoor bestaat afschotisolatie.

Met afschotisolatie creëer u een soort helling op uw platte dak. Daarmee kan regenwater zonder problemen worden afgevoerd. Afschotisolatie wordt daarom ook wel hellingisolatie of hellende isolatie genoemd.

Welke afschotplaten PIR zijn er?

PIR afschot isolatieplaten verschillen niet met de gebruikelijke isolatieplaten van PIR. Ze hebben meestal een beperkte opbouw, omdat ze tenslotte ook moeten aansluiten op de normale, platte isolatieplaten. 

Afschotplaten hebben een verloop van 1 cm over een lengte van 1.20cm. 

Wat is isolatie op afschot?

U weet inmiddels dat PIR verwijst naar een materiaalsoort die warmte goed tegenhoudt. U weet ook dat de term afschotisolatie duidt op een isolatieplaat die zorgt voor de afvoer van regenwater. Dan is het een kleine stap naar de betekenis van PIR-afschotisolatie: isolatieplaten mét een zekere hellingsgraad die uw woning optimaal beschermen tegen warmteverlies.

Hoe kan ik dakisolatieplaten kopen?

Heeft u plannen om te investeren in gedegen isolatie voor uw woning? Dan is dat een slimme keuze. Het klopt weliswaar dat u hier eenmalig in investeert, maar dat haalt u er zeker op de lange termijn eenvoudig uit.

Ons advies luidt dan ook: neem contact met ons op. EPDMTotaal is specialist in alles wat met (platte) daken te maken heeft. We kunnen u adviseren over dakbedekking, helpen u aan allerlei gereedschappen die u tijdens het bedekken nodig heeft én weten dus alles over isolatiematerialen. We kunnen u gegarandeerd helpen wanneer u op zoek bent naar afschotisolatie voor uw platte dak.

Heeft u een keuze kunnen maken? Dan streven we ernaar om uw bestelling binnen drie dagen te leveren.