background
Ontluchtingen
Weergave aantal items
Sorteren op relevantie
Aflopend sorteren
Wij staan voor u klaar

Van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur.

Dakontluchting platdak

Voor een gezond leefklimaat in huis is goede ventilatie en ontluchting onmisbaar. In een ruimte die niet goed geventileerd wordt is de luchtvochtigheid al snel te hoog. Een hoge luchtvochtigheid in huis zorgt voor een muffe geur en schimmel. Voor de ontluchting van een huis is meestal een dakdoorvoer met dakontluchting geïnstalleerd. Gaat u uw dak vernieuwen? Denk dan ook aan het installeren van een nieuwe dakontluchting.

Dakontluchting monteren

Het monteren van dakontluchting is niet moeilijk. Sterker nog, iedereen die een dak kan bedekken, kan ook dakontluchting installeren. Over het algemeen zit er bij bestaande daken al een gat in het dak voor de afvoer van lucht. Maakt u een heel nieuw dak, denk er dan bij het ontwerp al aan waar de dakontluchting moet komen en zorg dat er op die plek een gat in het dak gemaakt wordt. 


Het installeren van de dakontluchting doe u na het aanbrengen van de dakbedekking. Knip een gat in de EPDM dakbedekking op de plek waar het gat in het dak zit. Steek de ontluchting met de goede kant in het gat. Neem een stuk zelfklevend EPDM folie dat groter is dan de schotel van de dakontluchting. Knip in het midden van het stuk EPDM een gat ter grootte van de pijp van de ontluchting. Leg het stuk EPDM op zijn plek en teken op het dak de afmetingen van het stuk af. Behandel het EPDM binnen de aftekening en het aluminium van de dakontluchting met primer en laat goed drogen. Leg het losse stuk EPDM weer op zijn plek en trek voorzichtig de beschermfolie eraf. Plak het stuk EPDM stevig vast op het dak en druk het aan met een aandrukroller Smeer de naad rondom de pijp af met EPDM-kit zodat er geen regenwater tussen de dakbedekking en de pijp kan komen.

Bovenstaande stappen leggen we ook nog een keer duidelijk uit in onze instructievideo over het aanbrengen van dakontluchting

Er zijn ook dakontluchtingspijpen waar al zelfklevend EPDM aan vast zit. Hierbij kunt u de stap van het uitknippen van een stuk zelfklevende EPDM dakbedekking overslaan.

Service en advies

Gaat u nieuwe dakbedekking leggen en wilt u direct dakontluchting installeren? Dan bent u bij EPDMTotaal aan het goede adres. Bij ons vindt u alles wat u nodig hebt voor het maken van een goed dak. Heeft u vragen of heeft u behoefte aan advies? Neem dan contact met ons op. Onze professionals denken graag met u mee.