background
EPDM Primer
Weergave aantal items
Sorteren op relevantie
Aflopend sorteren
Wij staan voor u klaar

Van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur.

EPDM Primer voor waterdichte verbindingen

EPDM Primer is noodzakelijk om details waterdicht af te werken, enkel het gebruik van de EPDM contactlijm is niet afdoende. De EPDM lijm zal na verloop van tijd zijn kleefkracht verliezen bij langdurig contact met water. Daarom wordt bij details ook vaak gebruik gemaakt van zelfklevende stukken EPDM of tapes in combinatie met EPDM Primer.

De EPDM primer heeft een dubbele functie:

  • De EPDM ontvetten (ook verwijderen van vuil en andere vuil resten),
  • Het activeren van de lijm op de zelfklevende EPDM of tape.

Zonder de primer kan er GEEN waterdichtheid gegarandeerd worden. 

Door de combinatie van EPDM primer en de zelfklevende laag creëert u een chemisch process. Hierdoor zal de EPDM vulkaniseren (koud vulkaniseren) en krijgt u een duurzame waterdichtheid.

Bij een warme vulkanisatie, die in de fabriek gedaan wordt. Worden twee stukken warme EPDM onder hoge druk op elkaar geperst en op deze manier onstaat dan een waterdichte verbinding.

EPDM primer aanbrengen

De EPDM primer wordt middels een schuurspons aangebracht, hierdoor zal de EPDM rubber dakbedekking opgeruwd worden voor meer hechtings oppervlak. Tevens wordt de folie ontvet en gereinigd. Door de schuurspons zal ook de noodzakelijke hoeveelheid primer aangebracht worden.

De Quickprime Plus is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Afhankelijk van de benodigde hoeveelheid kan dus altijd de meest geschikte verpakking gekozen worden. Het verbruik van de EPDM Quick Primer Plus is ca. 0,07L/m2.

Advies en Service

Heeft u vragen over het het gebruik van EPDM primer? Of heeft u andere vragen over EPDM dakbedekking? Neem dan contact op met de experts van EPDMTotaal. We helpen u graag verder.