background
Lichtkoepels rechthoekig
Weergave aantal items
Sorteren op relevantie
Aflopend sorteren
Wij staan voor u klaar

Van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur.

Lichtkoepel rechthoekig

Een rechthoekige lichtkoepel op het plat dak is een effectieve manier om meer daglicht in huis te krijgen. Lichtkoepels zijn er in verschillende soorten en maten. De rechthoekige lichtkoepels van EPDMTotaal zijn verkrijgbaar in twee materialen: acrylaat en polycarbonaat.

Acrylaat lichtkoepel

De meeste rechthoekige lichtkoepels worden gemaakt van acrylaat. Ze worden ook wel PMMA lichtkoepels genoemd. Deze lichtkoepels zijn wat voordeliger dan de polycarbonaat lichtkoepels, voornamelijk omdat ze minder slagvast zijn. Zoekt u een rechthoekige lichtkoepel voor een plek waar de kans op inslag van buitenaf minimaal is? Dan is een acrylaat lichtkoepel een goede keuze. 

Polycarbonaat lichtkoepel

Polycarbonaat lichtkoepels zijn duurder dan acrylaat lichtkoepels, maar ze zijn ook een stuk slagvaster. Het materiaal is vrijwel onbreekbaar. Wilt u zeker weten dat uw rechthoekige lichtkoepel onder alle omstandigheden intact blijft, dan is een polycarbonaat lichtkoepel een goede keuze. 

Helderheid

Op het gebied van helderheid is er geen verschil tussen acrylaat en polycarbonaat. Een heldere lichtkoepel is bij beide materialen volledig doorzichtig. Hierdoor kunt u dus precies zien wat er buiten allemaal gebeurt, en van buitenaf kan er naar binnen gekeken worden. Een opalen lichtkoepel is ondoorzichtig. Er kan zowel van binnen als van buiten niet doorheen gekeken worden. Het licht wordt gefilterd, waardoor er net wat minder licht doorheen komt als door een heldere koepel. 

Isolatie

Beide soorten rechthoekige lichtkoepels zijn verkrijgbaar in een enkelwandige, dubbelwandige en driewandige uitvoering. Hoe meer lagen een lichtkoepel heeft, hoe beter de isolatie. Het aantal lagen heeft geen invloed op de doorzichtigheid van de lichtkoepel. Kiest u voor een driewandige lichtkoepel? Kies dan ook voor een goed geïsoleerde lichtkoepel opstand. Op die manier beperkt u het warmteverlies tot het minimum.

Service en contact

Heeft u vragen over lichtkoepels of heeft u behoefte aan advies over het kiezen en installeren van een rechthoekige lichtkoepel? Neem dan contact met ons op. Onze experts helpen u graag op weg met tips en advies.