background
PIR isolatie
Weergave aantal items
Sorteren op relevantie
Aflopend sorteren
Wij staan voor u klaar

Van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur.

PIR isolatie: losse platen kopen

Dat u veel geld kunt besparen door uw dak goed te isoleren, weten veel mensen wel. Met een goed geïsoleerd dak bespaart u jaarlijks flink op uw stookkosten. Dakisolatie in de vorm van PIR platen is niet moeilijk te plaatsen, wel moet u er even de tijd voor nemen. Omdat u veel zelf kunt doen als u een beetje handig bent, hoeft het isoleren van uw platte dak niet veel te kosten. Wonen in een goed geïsoleerd huis voelt vele malen comfortabeler aan en is ook beter voor het milieu. Genoeg redenen om aan de slag te gaan met isolatie dus.

Zelf PIR isolatie plaatsen

Zelf PIR dakisolatie plaatsen is niet moeilijk. Eerst kiest u de dikte van de platen PIR isolatie die u wilt gebruiken. Hoe dikker de platen, hoe beter de isolatie. Bereken de oppervlakte van het dak en reken uit hoeveel platen u nodig heeft. Omdat we het bij EPDMTotaal belangrijk vinden dat iedereen zijn dak kan isoleren zonder hoge kosten, verkopen we de PIR platen los per stuk maar volle pallets isolatie tegen een voordelige prijs. Zo kunt u precies het aantal platen bestellen die u nodig heeft voor uw dak en blijft u niet met een stapel PIR platen zitten die u niet gebruikt. 

PIR isolatie wordt aan de buitenzijde van het dak geplaatst op het dakbeschot.
Heeft u een houten dak? Dat is de meest praktische optie om de platen met schroeven die voorzien zijn van drukverdeelplaat te bevestigen. Op die manier is het mogelijk om de isolatie weer los te halen van het dak als dat nodig mocht zijn. Is schroeven geen optie? Dan verkopen we ook lijm die geschikt is om PIR isolatie te bevestigen. Breng eventueel een laag dampremmende folie aan onder de PIR platen. Op deze manier worden vochtproblemen en dakrot vermeden.

Afschot isolatieplaten

Nu is het zo dat platte daken een probleem kennen dat hellende daken niet hebben: de waterafvoer. We willen niet zeggen dat water bij aflopende daken probleemloos wordt afgevoerd, maar op platte daken is er nu eenmaal een afvoer nodig om lekkage te voorkomen. Daarvoor bestaat afschotisolatie. Uiteraard kunt u deze ook op onze website kopen.

Advies en service

Bij EPDMTotaal staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Daarom zijn wij ervan overtuigd dat goede dakbedekking pas compleet is als er ook dakisolatie wordt geïnstalleerd. Naast de EPDM dakfolie en de platen PIR isolatie heeft EPDMTotaal ook alles in huis wat u nodig heeft om uw dakbedekking te installeren. Bent u op zoek naar een helpende hand? Dan staan wij met veel enthousiasme voor u klaar. Neem contact op met één van onze medewerkers en laat u verrassen door de mogelijkheden bij EPDMTotaal.