background
EPDM lijmen
EPDM lijmen
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina

EPDM lijmen

EPDM dakbedekking en EPDM lijm zijn de twee basis componenten om zelf een perfect dak te maken. In ons lijm assortiment / gamma hebben wij dan ook twee contactlijm vormen opgenomen:

  • - EPDM lijm vloeibaar en wordt aangebracht met een vacht roller
  • - Verspuitbare EPDM lijm

EPDM contactlijm

Voor de verwerking van onze EPDM dakbedekking adviseren wij onze EPDM contactlijm te gebruiken. De lijm is namelijk van zeer hoge kwaliteit en geeft u de garantie op een jarenlang waterdicht EPDM dak. De contactlijm die wij gebruiken om de EPDM folie te verlijmen, heeft namelijk een minimale treksterkte van 25 Newton*(50mm)-1 heeft bij volledige verlijming.

Deze EPDM lijm is speciaal ontwikkeld voor het dak. Een dak wordt namelijk bloot gesteld aan extreme weersomstandigheden en temperatuurverschillen. Door deze speciale ontwikkeling en hoge treksterkte van de lijm is het niet nodig om voor de horizontale of verticale delen verschillende lijmen te gebruiken. U hoeft dus maar één soort lijm te kopen.

De EPDM lijm is op nagenoeg elke harde, schone en droge ondergrond te gebruiken om de EPDM folie te verlijmen. Voor de details zie product omschrijving.

Verwerking contactlijm

Bij de EPDM contactlijm dient men zowel de ondergrond als de EPDM zelf te voorzien van lijm. Zodra de lijm op beide oppervlakten handdroog is kunnen deze op elkaar geplaatst worden. Hierdoor zit het rubber direct goed vast op de ondergrond. Voor de juiste werkwijze verwijzen wij u graag naar de instructiepagina.

Hoeveelheid EPDM lijm

EPDM lijm verbruik

EPDM folie wordt over het algemeen gelijmd met contactlijm. Deze EPDM lijm moet tweezijdig worden aangebracht (onderzijde EPDM folie en ondergrond). In het onderstaande overzicht hebben wij het gemiddelde verbruik aangegeven.

Aanbrengen met vachtroller:

product verbruik m2 dakoppervlak
blik 1 liter 3-3.5 m2
blik 4 liter 12-14 m2
blik 20 liter 60-70 m2


Spuiten:

product verbruik m2 dakoppervlak
spuitbus 750ml 3,5 m2
drukvat 17 liter 80 m2

Het aanbrengen van de lijm middels spuiten gaat sneller. Het advies is om een spuitlijm spuitbus te gebruiken bij een klein dak zoals dakkapel etc.

Een drukvat is vooral geschikt voor de grotere daken of voor degenen die vaker een epdm klus doen. Bij het drukvat moet eenmalig een spuitspistool en drukslang worden aangeschaft. De lijm in het drukvat en in de slang droogt niet uit. 

Service en contact

Mochten er toch nog vragen zijn omtrent de EPDM lijm, neem dan contact op via onze service/contact pagina of bel direct onze helpdesk