EPDM lijmen

EPDM lijmen

EPDM lijmen

EPDM dakbedekking en epmd lijm zijn de twee basis componenten om zelf een perfect dak te maken. In ons lijm gamma hebben wij
twee lijm soorten zitten:

  • (verspuitbare) EPDM lijm van SPRAYBOND+ (contactlijm)

 

EPDM contactlijm

Voor de verwerking van onze EPDM dakbedekking adviseren wij ook onze EPDM contactlijm te gebruiken. De lijm is namelijk van zeer hoge kwaliteit en geeft u de garantie op een jarenlang waterdicht EPDM dak. De contactlijm die wij gebruiken om de EPDM folie te verlijmen, heeft namelijk een minimale treksterkte van 25 Newton*(50mm)-1 heeft bij volledige verlijming.

Deze EPDM lijm is speciaal ontwikkeld voor het dak. Een dak wordt namelijk bloot gesteld aan extreme weersomstandigheden en temperatuurverschillen. Door deze speciale ontwikkeling en hoge treksterkte van de lijm is het niet nodig om voor de horizontale of verticale delen verschillende lijmen te gebruiken. U hoeft dus maar één soort lijm te kopen.

De EPDM lijm is op nagenoeg elke harde, schone en droge ondergrond te gebruiken om de EPDM folie te verlijmen. Voor de details zie product omschrijving.

Verwerking contactlijm

Bij de EPDM contactlijm dient men zowel de ondergrond als de EPDM zelf te voorzien van lijm. Zodra de lijm op beide oppervlakten handdroog is kunnen deze op elkaar geplaatst worden. Hierdoor zit het rubber direct goed vast op de ondergrond. Voor de juiste werkwijze verwijzen wij u graag naar de instructiepagina.

Hoeveelheid EPDM lijm

Met 1 liter contactlijm kan men circa 3 m2 dakoppervlak verwerken. Dit wil zeggen dat hierbij de epdm en de ondergrond voorzien zijn van lijm. Om de hoeveelheid benodigde lijm te berekenen kunt u het aantal m2 delen door 3. Op deze manier heeft u altijd voldoende lijm.

Voor kleine daken is dus minder lijm nodig dan voor een groot dak. Daarom hebben is de contactlijm in verschillende hoeveelheden beschikbaar te weten 750 ml, 1, 4 of 20 liter. Voor de grote daken hebben wij zelf drukvaten met lijm .

Service en contact

Mochten er toch nog vragen zijn omtrent de EPDM lijm, neem dan contact op via onze service/contact pagina of bel direct onze helpdesk