background
EPDM lijmen
Weergave aantal items
Sorteren op relevantie
Aflopend sorteren
Wij staan voor u klaar

Van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur.

 • Vragen over EPDM lijmen

 • Wat is het verbruik van de Spraybondlijm?

  Met 1 liter Spraybondlijm lijmt u ca. 3 á 3,5 m² dakoppervlak. Dat wil zeggen, ca. 3 á 3,5 m² ondergrond + 3 á 3,5 m² EPDM. 

  Voorbeeld: voor uw dak van 10 m² heeft u 3 liter Spraybondlijm nodig.

  EPDM folie wordt over het algemeen gelijmd met contactlijm. Deze EPDM lijm moet tweezijdig worden aangebracht (onderzijde EPDM folie en ondergrond). In het onderstaande overzicht hebben wij het gemiddelde verbruik aangegeven.

  Aanbrengen met vachtroller:

  product verbruik m2 dakoppervlak
  blik 1 liter 3-3,5 m2
  blik 4 liter 12-14 m2
  blik 20 liter 60-70 m2


  Spuiten:

  product verbruik m2 dakoppervlak
  spuitbus 750ml 2.5 - 3 m2
  drukvat 17 liter 80 m2

  Een drukvat is vooral geschikt voor de grotere daken of voor degenen die vaker een epdm klus doen. Bij het drukvat moet eenmalig een spuitspistool en drukslang worden aangeschaft. De lijm in het drukvat en in de slang droogt niet uit, mits de slang en het pistool op druk blijven. Enkel het pistool/spuitmond schoonmaken is voldoende. 

 • Kun je 'Spray'bond ook met een roller of kwast aanbrengen?

  Ja, Spraybond uit een blik kunt u het beste met een vachtroller aanbrengen (geen schuimrubber).

 • Lijm soort

  Kan ik elke lijm gebruiken om EPDM te verlijmen?

  Nee, onze lijm heeft een minimale trekkracht van 25 N*(50mm)-1 bij gehele verlijming en is compatibel met onze EPDM. Andere lijm soorten (merken) kunnen dit niet altijd waarborgen. Door intensieve opwarming door zon en/of combinatie met hoge luchtvochtigheid, nemen de hechtresultaten sterk af waardoor het daksysteem niet meer voldoet aan de minimale eisen.

 • Hoeveel EPDM Rubber Seal kit heb ik nodig?

  Met 1 koker Rubber Seal kit kunt u circa 6 meter daktrim kitten of 2 HWA's (Hemelwaterafvoeren)

EPDM dakbedekking lijmen

EPDM dakbedekking en EPDM lijm zijn de twee basiscomponenten en de perfecte combinatie om zelf een perfect dak te maken. In ons assortiment hebben wij twee type lijm opgenomen waarmee u EPDM kunt verlijmen op vele ondergronden:

 • Vloeibare EPDM lijm die wordt aangebracht met een vachtroller
 • Spuitbare EPDM lijm

EPDM contactlijm

Deze EPDM lijm is speciaal ontwikkeld om EPDM te verlijmen op het dak. Een dak wordt namelijk blootgesteld aan extreme weersomstandigheden en temperatuurverschillen. Door deze speciale samenstelling en de hoge treksterkte van de lijm, is het niet nodig om voor de horizontale en verticale delen van het dak verschillende EPDM lijmen te gebruiken. U hoeft dus maar één soort lijm te kopen voor EPDM.

De EPDM contactlijm is op nagenoeg elke harde, schone en droge ondergrond te gebruiken om de EPDM folie vast te lijmen. Denk hierbij aan 

 • Hout
 • Metselwerk
 • Beton
 • Metaal (afhankelijk van coating, vooraf stukje testen)
 • Bitumen enkel bij volledig overlagen 

Meer details vindt u bij de productomschrijvingen van de specifieke producten.

Verwerking contactlijm

Bij de EPDM contactlijm dient men zowel de ondergrond (GEEN kunststof) als de EPDM folie zelf te voorzien van lijm. Zodra de lijm op beide oppervlakken handdroog is, kunnen deze op elkaar geplakt worden. Hierdoor zit het EPDM rubber direct goed vast op de ondergrond. Voor de juiste werkwijze verwijzen wij u graag naar de instructiepagina.

Hoeveel EPDM lijm heb ik nodig?

EPDM folie wordt over het algemeen gelijmd met contactlijm. Deze EPDM lijm moet tweezijdig worden aangebracht (onderzijde EPDM folie en ondergrond). In het onderstaande overzicht hebben wij het gemiddelde verbruik per vierkante meter dakoppervlak aangegeven.

Aanbrengen met vachtroller:

product verbruik m2 dakoppervlak
blik 1 liter 3-3.5 m2
blik 4 liter 12-14 m2
blik 20 liter 60-70 m2


Spuiten:

product verbruik m2 dakoppervlak
spuitbus 750ml 3,5 m2
drukvat 19 liter 70 m2

Het aanbrengen van de spuit lijm met een spuitbus gaat snel. Het advies is om enkel spuit lijm in, spuitbus te gebruiken bij een klein dak, zoals bijvoorbeeld een dakkapel. Let er wel op, dat u de lijm voor een optimale hechting, voldoende dik aanbrengt. 

Een drukvat lijm is vooral geschikt voor grotere daken of voor mensen die vaker EPDM op een dak lijmen. Bij het drukvat moet eenmalig een spuitpistool en drukslang worden aangeschaft. De lijm in het drukvat en in de slang droogt niet uit.

Advies en service

Heeft u vragen over het vastlijmen van EPDM op uw dak? Of heeft u andere vragen over EPDM dakbedekking? Neem dan contact op met de experts van EPDMTotaal. We helpen u graag verder.