background
EPDM lijmen
EPDM lijmen
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina

EPDM lijmen

EPDM dakbedekking en EPDM lijm zijn de twee basiscomponenten om zelf een perfect dak te maken. In ons assortiment hebben wij twee soorten lijm opgenomen waarmee je EPDM kunt lijmen:

  • Vloeibare EPDM lijm die wordt aangebracht met een vachtroller
  • Verspuitbare EPDM lijm

EPDM contactlijm

Voor de verwerking van onze EPDM dakbedekking adviseren wij onze EPDM contactlijm te gebruiken. Deze lijm is namelijk van zeer hoge kwaliteit en geeft u de garantie op een jarenlang waterdicht EPDM dak. De contactlijm die wij gebruiken om de EPDM folie vast te lijmen, heeft namelijk een minimale treksterkte van 25 Newton*(50mm)-1 bij volledige verlijming.

Deze EPDM lijm is speciaal ontwikkeld om EPDM vast te lijmen op het dak. Een dak wordt namelijk blootgesteld aan extreme weersomstandigheden en temperatuurverschillen. Door deze speciale samenstelling en hoge treksterkte van de lijm is het niet nodig om voor de horizontale en verticale delen van het dak verschillende EPDM lijmen te gebruiken. U hoeft dus maar één soort lijm te kopen.

De EPDM lijm is op nagenoeg elke harde, schone en droge ondergrond te gebruiken om de EPDM folie vast te lijmen. Meer details hierover vindt u bij de productomschrijvingen van de specifieke producten.

Verwerking contactlijm

Bij de EPDM contactlijm dient men zowel de ondergrond (GEEN kunststof) als de EPDM folie zelf te voorzien van lijm. Zodra de lijm op beide oppervlakken handdroog is, kunnen deze op elkaar geplakt worden. Hierdoor zit het rubber direct goed vast op de ondergrond. Voor de juiste werkwijze verwijzen wij u graag naar de instructiepagina.

Hoeveel EPDM lijm heb ik nodig?

EPDM folie wordt over het algemeen gelijmd met contactlijm. Deze EPDM lijm moet tweezijdig worden aangebracht (onderzijde EPDM folie en ondergrond). In het onderstaande overzicht hebben wij het gemiddelde verbruik per vierkante meter dakoppervlak aangegeven.

Aanbrengen met vachtroller:

product verbruik m2 dakoppervlak
blik 1 liter 3-3.5 m2
blik 4 liter 12-14 m2
blik 20 liter 60-70 m2


Spuiten:

product verbruik m2 dakoppervlak
spuitbus 750ml 3,5 m2
drukvat 17 liter 80 m2

Het aanbrengen van de lijm middels spuiten gaat sneller. Het advies is om lijm in een spuitbus te gebruiken bij een klein dak, zoals bijvoorbeeld een dakkapel. 

Een drukvat is vooral geschikt voor de grotere daken of voor degenen die vaker EPDM op een dak lijmen. Bij het drukvat moet eenmalig een spuitpistool en drukslang worden aangeschaft. De lijm in het drukvat en in de slang droogt niet uit.

Advies en service

Heeft u vragen over het vastlijmen van EPDM op uw dak? Of heeft u andere vragen over EPDM dakbedekking? Neem dan contact op met de experts van EPDMTotaal. We helpen u graag met het succesvol bedekken van uw dak.