background
Dakshingles
Weergave aantal items
Sorteren op relevantie
Aflopend sorteren
Wij staan voor u klaar

Van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur.

Dakshingles als dakbedekking

Dakshingles zijn een goede keuze dakbedekking voor bijgebouwen zoals tuinhuis, garages of terrasoverkappingen.

Wij bieden kwalitatieve dakshingles aan voor zowel professionele aannemers als doe-het-zelvers. Of u nu een nieuw dak wilt aanleggen of een bestaand dak wilt renoveren, onze dakshingles zijn de ideale keuze voor duurzame en esthetisch aantrekkelijke dakbedekking. Of u nu een traditionele, rustieke uitstraling wilt creëren of juist een moderne, strakke look wilt bereiken met uw dak, wij hebben de juiste dakshingles voor jou.

Dakshingles worden gemaakt van bitumen en lijken op dakpannen. Ze zijn echter lichter van gewicht en makkelijk zelf te leggen. Dakshingles gaan lang mee en beschermen uw dak goed tegen alle weersomstandigheden. EPDMTotaal heeft ze in verschillende kleuren beschikbaar te weten rood, groen, zwart, grijs en bruin.

Dakshingles zelf leggen

Zelf een shingles dak maken is voor een handige klusser geen moeilijk karwei. Om u op weg te helpen, leggen we stap voor stap uit hoe dakshingles gelegd moeten worden. 

Het is belangrijk dat de ondergrond waarop u de shingles legt een egaal houten oppervlak is. In het ideale geval heeft het dak een hellingshoek van minimaal 25°. Is de hellingshoek onder de 13°, dan raden wij dakshingles af. We adviseren om altijd een onderlaag onder de dakshingles te leggen. Heeft uw dak een hellingshoek tussen 13° en 25°? Dan is een onderlaag noodzakelijk

Stap 1: Meten 

Meet de hoogte van het ingesneden deel van uw dakshingles (de tabs) op. Trek lijnen over het dakoppervlak, vanaf de nok omlaag. De afstand tussen de lijnen moet net zo groot zijn als het ingesneden deel van de shingles.

Stap 2: Begin onderaan

U begint aan de voet van het dak met een rij dakshingles die ondersteboven komen te liggen, de zogenaamde 'voetshingles'. Smeer lijm op de rugstrook (het deel dat niet ingesneden is) en hamer de dakshingles vast met asfaltnagels.

Stap 3: Werk van onder naar boven

Doe hetzelfde met de volgende rij, maar nu met de tabs naar beneden gericht. De bovenkant moet tegen de daarvoor getrokken streep aan komen te liggen en de onderkant moet netjes over de voetshingles heen vallen. Leg ze niet recht boven de vorige rij, maar steeds op de helft van de onderste shingle (in halfsteensverband). Herhaal dit proces totdat u bij de nok van het dak komt. 

Stap 4: De nok

Maak 'nokshingles' door de dakshingles te verwarmen met een föhn en deze in de lengte te vouwen. Smeer ze in met lijm en plak ze op de nok. Zet de dakshingles vervolgens vast met asfaltnagels. Herhaal dit proces waarbij de nokshingles elkaar overlappen zodat de asfaltnagels niet zichtbaar zijn. Breng ten slotte daktrimmen aan om alles af te werken.

Heeft u behoefte aan een uitgebreidere instructie? Bekijk dan onderstaand instructiefilmpje. Hierin lopen we stap voor stap het hele proces door van het opmeten van de shingles tot het afwerken van de nok.

Bekijk ook de instructiefilm Zelf dakshingles leggen

Service en advies

Wilt u uw dak gaan bedekken met dakshingles? Bij EPDMtotaal.nl hebben we alle materialen die u hiervoor nodig heeft. Heeft u vragen of behoefte aan advies? Neem dan contact op met onze adviseurs. Ze denken graag met u mee.