background
Dakshingles
Dakshingles
Aflopend sorteren

12 Items

per pagina
Aflopend sorteren

12 Items

per pagina

Dakshingles kopen en leggen

Dakshingles zijn de kers op de taart. EPDMtotaal heeft een uitgebreid kleuren gamma dakshingles. Wij hebben de kleuren zwart, rood, groen en bruin ins ons gamma. Het is een duurzame dakbedekking, door de samenstelling van de producten. Dakshingles komen van pas op veel manieren. Denk hierbij aan een tuinhuisje, dak, garage of misschien wel een terrasoverkapping. De dakshingles lijken op dakpannen maar zijn het eigenlijk niet. Wel beschermen ze u tegen neerslag en andere nattigheid. Dakshingles doen goed hun best in elke weersomstandigheid. Dus zowel in de zomer als in de winter blijven uw dakshingles optimaal hun werk doen. 

Waar bestaan dakshingles uit?

Dakshingles behoren tot duurzaam dak bedekken. Ze worden gemaakt van het materiaal bitumen wat een hard isolerend materiaal is en door mag voor hoge kwaliteit. Hierdoor kunnen uw dakshingles lang mee en heeft u hier geen omkijken meer naar voorlopig. Niet alleen hebben ze een afstotende functie van water, ook dragen ze bij aan het geheel. Dakshingles geven uw dak een mooie en verzorgde uitstraling.

Dakshingles zelf leggen in 5 stappen

 

  • Stap 1: het oppervlak Het is belangrijk dat de ondergrond waarop u de dakshingles legt, een egaal houten oppervlak is. Ideaal zou zijn als het dak een hellingshoek heeft van meer dan 25°. Is de hellingshoek onder de 13°, dan raden wij dakshingles af. Voor alles daartussen is een onderlaag nodig. 
  • Stap 2: meten Meet de lengte van het ingesneden deel van uw dakshingles op. Trek lijnen over het dakoppervlak, vanaf de nok omlaag. De afstand tussen de lijnen moet net zo groot zijn als datgene wat u bij de dakshingles hebt gemeten. 
  • Stap 3: het begin U begint aan de voet van het dak met een rij dakshingles die ondersteboven komen te liggen. De zogenaamde voetshingles. Smeer lijm op de rugstrook en hamer de dakshingles vast met de asfaltnagels. 
  • Stap 4: het midden Doe hetzelfde met de volgende rij, maar nu draait u de shingles om. De bovenkant moet tegen de daarvoor getrokken streep aan komen te liggen en de onderkant moet netjes over de voetshingles heen vallen. Leg ze niet recht boven de vorige rij, maar steeds op de helft van de onderste shingle (in halfsteensverband). Herhaal dit proces totdat u bij de nok van het dak komt. 
  • Stap 5: het eind Maak nokshingles door de dakshingles te verwarmen met een föhn en deze te bouwen in de lengte. Smeer ze in met lijm en plak ze op de nok. Zet de dakshingles vervolgens vast met asfaltnagels. Herhaal dit proces waarbij de nokshingles elkaar overlappen zodat de asfaltnagels niet zichtbaar zijn. Breng ten slotte daktrimmen aan om alles af te werken.