background
Daktrimmen
Pagina
Weergave aantal items
Sorteren op relevantie
Aflopend sorteren
Pagina
Wij staan voor u klaar

Van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur.

Daktrimmen

Een daktrim wordt ook wel een dakrandprofiel genoemd. Het is een daklijst die op de rand van een dak wordt bevestigd. Het zorgt ervoor dat de dakbedekking stevig op het dak blijft liggen onder alle weersomstandigheden. Een daktrim voorkomt dat er wind en vocht onder de dakbedekking kan komen. Vooral vocht kan voor grote problemen zorgen als het onder de dakbedekking terecht komt. Als het gaat vriezen zet het vocht uit, waardoor de dakbedekking los komt van het dak. Dit kan leiden tot lekkages en andere vochtproblemen. Ook ongedierte krijgt geen kans om onder de dakbedekking te kruipen als de rand van het dak netjes is afgewerkt met een daktrim.

Daktrimmen in verschillende soorten en maten

We verkopen daktrimmen in verschillende soorten en maten. We hebben zowel platte als ronde (kraal) daktrimmen in het assortiment. De platte daktrimmen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Naast de standaard aluminium daktrimmen kunt u kiezen voor een RAL daktrim in de kleuren wit, crème wit, antraciet, grijs-zwart en diepzwart of de Solo daktrim.

Een daktrim plaatsen

Het aanleggen van een daktrim is voor een handige doe-het-zelver makkelijk zelf te doen. Begin met het afsnijden van het overschot van de dakbedekking zodat de dakbedekking precies tot de rand van het dak komt. Breng een laag kit aan vlakbij de dakrand. De kit zorgt voor een waterdichte hechting van de daktrim aan de dakbedekking. Leg de daktrim op zijn plek, druk goed aan en zet hem vast met daktrimschroeven. Om twee stukken daktrim met elkaar te verbinden, gebruikt u verbindingsplaatjes. Voor de hoek van het dak gebruikt u de speciale hoektrimmen.

Service en advies

Heeft u plannen om uw dak te vernieuwen of om een nieuw dak aan te leggen? Dan bent u bij EPDMTotaal aan het juiste adres. Bij ons koopt u in één keer alles wat u nodig heeft om uw dak te bedekken, van EPDM folie tot daktrim. Heeft u een vraag of behoefte aan advies? Neem dan contact met ons op. Onze experts helpen u graag verder.