background
Daktrimmen
Pagina
Weergave aantal items
Sorteren op relevantie
Aflopend sorteren
Pagina
Wij staan voor u klaar

Van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur.

Aluminium daktrimmen

Een aluminium daktrim wordt ook wel een dakrandprofiel genoemd, het maakt in dat geval niet uit of het een kraal trim of platte trim is. Het is een daklijst die op de rand van een dak wordt bevestigd vaak bij een plat dak. Het zorgt ervoor dat de dakbedekking zoals EPDM of bitumen stevig op het dak blijft liggen onder alle weersomstandigheden. Een profiel voorkomt dat er wind en vocht onder de dakbedekking kan komen via de dakrand. Vooral vocht kan voor grote problemen zorgen als het onder de dakbedekking terecht komt. Als het gaat vriezen zet het vocht uit, waardoor de dakbedekking los komt van het dak. Dit kan leiden tot lekkages en andere vochtproblemen. Ook ongedierte krijgt geen kans om onder de dakbedekking te kruipen als de rand van het dak netjes is afgewerkt met een daktrim.

Daktrimmen in verschillende soorten en maten

We verkopen daktrimmen in verschillende soorten en maten. We hebben zowel platte als ronde (kraal) daktrimmen in het assortiment. De platte daktrimmen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Naast de standaard aluminium trim kunt u kiezen voor een RAL daktrim in de kleuren wit, crème wit, antraciet, grijs-zwart en diepzwart of de EPDM daktrim Solo.

Een daktrim plaatsen

Het aanleggen van een daktrim is voor een doe-het-zelver makkelijk zelf te doen. Begin met het afsnijden van het overschot van de dakbedekking zodat de rubber dakbedekking circa 1 cm over de dakrand van het dak komt. Breng een laag kit aan vlakbij de dakrand. De kit zorgt voor een waterdichte hechting tussen de daktrim en de dakbedekking. Leg de trim op zijn plek, druk goed aan en zet hem vast met de zelf borende daktrim schroeven. De EPDM ring van de daktrim schroef zorgt ervoor dat water niet in de dakrand kan komen. Om twee stukken daktrim met elkaar te verbinden, gebruikt u verbindingsplaatjes. Voor de hoek van het dak gebruikt u de speciale hoektrimmen. De combinatie van daktrim lengte en daktrimhoeken zorgen voor een perfecte dakrandafwerking

Service en advies

Daktrimmen kopen of heeft u plannen om uw dak te vernieuwen of een nieuw dak aan te leggen? Dan bent u bij EPDMTotaal aan het juiste adres. Bij ons koopt u in één keer alles wat u nodig heeft om uw dak te bedekken, van EPDM folie tot daktrim. Heeft u een vraag of behoefte aan advies? Neem dan contact met ons op. Onze experts helpen u graag verder.