EPDM dakbedekking met een lange levensduur | EPDMtotaal.nl

EPDM is een populaire soort dakbedekking. Het is een materiaal dat momenteel veel wordt gebruikt voor het opnieuw bedekken van bestaande daken en het bedekken van nieuwe daken. EPDM is een synthetisch rubber, de naam is een afkorting van de stoffen die gebruikt worden om het materiaal te maken: Ethyleen, Propyleen, Dieen en Monomeer. EPDM is een licht materiaal dat vanwege de flexibiliteit makkelijk is aan te brengen. Ook zonder open vuur kan het simpel en snel worden aangebracht. Het grootste voordeel van EPDM is dat het een enorm lange levensduur heeft, het gaat makkelijk 50 jaar mee.

De voordelen van EPDM

EPDM dakbedekking heeft veel voordelen. Om te beginnen kan het op de meeste daken naadloos gelegd worden. EPDM folie is namelijk op een rol van maximaal 15,24 meter breed en 30,48 meter lang verkrijgbaar. Aangezien naden vaak de meest kwetsbare plekken van de dakbedekking zijn, is dit een groot voordeel van EPDM. 

Een ander groot voordeel van EPDM is dat het niet scheurt. Klassieke dakbedekking kan door langdurige blootstelling aan zon of ozon uitdrogen. Hierdoor kan de dakbedekking gaan scheuren. EPDM dakfolie is volledig UV- en ozonbestendig, waardoor het niet uitdroogt en scheurt. Dankzij de hoge elasticiteit beweegt de dakbedekking altijd mee met uitzetten en krimpen van het dak ten gevolge van temperatuurverschillen. Hierdoor is de kans op beschadiging minimaal.

Door de sterkte van het materiaal is het voldoende om jaarlijks uw dakgoot en waterafvoer schoon te maken. Meer onderhoud is niet nodig. Hierdoor gaat uw dak ruim 50 jaar mee zonder dat u er veel omkijken naar heeft.

Duurzaamheid

EPDM dakbedekking is een duurzame keuze. Het wordt milieuvriendelijk geproduceerd en is volledig recyclebaar en herbruikbaar. Het heeft geen verdere behandeling met giftige producten nodig om waterdicht te zijn en heeft daardoor geen negatief effect op het milieu en ons drinkwater. Doordat het materiaal licht is, zijn er geen zware werktuigen nodig om de dakbedekking aan te brengen. Hierdoor wordt er bij het aanbrengen van EPDM minder CO2 uitgestoten dan bij het aanbrengen van klassieke dakbedekking. 

Advies en service

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw dakbedekking? Kijk eens rustig rond op onze website. In onze blog vindt u veel informatie over EPDM dakbedekking. Heeft u behoefte aan advies van onze specialisten? Neem dan contact met ons op.