background
EPDM Hemelwaterafvoer Ø
Pagina
Weergave aantal items
Sorteren op relevantie
Aflopend sorteren
Pagina
Wij staan voor u klaar

Van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur.

Ronde Hemelwaterafvoer van EPDM

Heeeft u een prachtig plat dak gerealiseerd met hoogwaardige EPDM dakbedekking? Vergeet dan niet de nodige aandacht te besteden aan de hemelwaterafvoer. Een efficiënte afvoer van hemelwater is essentieel om te voorkomen dat water zich ophoopt en een belasting vormt voor uw dak. Hieronder beantwoorden we al uw vragen met betrekking tot de rechthoekige hemelwaterafvoer.

Wat is Hemelwater?

Hemelwater omvat simpelweg al het neervallende water uit de lucht in de vorm van regen, hagel en sneeuw.

Waarom Moet Hemelwater van het Dak worden Geleid?

Een doeltreffende afvoer van alle vormen van hemelwater is van groot belang. Stilstaand water kan namelijk een aanzienlijke belasting veroorzaken, wat kan leiden tot lekkages en andere vormen van waterschade aan het dak.

Verschillende Soorten ronde EPDM HWA

 Bij EPDMTotaal bieden we diverse ronde EPDM hemelwaterafvoeren aan die perfect aansluiten op ons assortiment EPDM dakfolie. Hieronder vallen modellen met onderuitloop, waarbij hemelwater verticaal van het dak wordt afgevoerd met behulp van een ronde PE of aluminium-buis. 

Welk Type Afvoer Heb Ik Nodig?

Voor platte daken is een hemelwaterafvoer essentieel, en de keuze tussen de twee varianten is voornamelijk een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Hoe Monteer Ik een EPDM Hemelwaterafvoer?

Beide hemelwaterafvoeren kunnen min of meer op dezelfde wijze worden gemonteerd. Gebruik EPDM Rubber Seal kit voor de HWA met een standaard EPDM. Plaats rillen kit op de eerder geplaatste EPDM-dakbedekking. Zorg ervoor dat de kit goed onder de EPDM-kraag wordt uitgerold voor een stevige verbinding tussen de verschillende lagen EPDM.

Voor de Aluminium hemelwaterafvoeren met zelfklevende kraag is enkel extra EPDM Primer met schuurspons nodig. Hierna kan deze ook geplaatst worden en daarna goed aandrukken.

Waar Bestel Ik Mijn Hemelwaterafvoer?

Bestel jouw ronde EPDM hemelwaterafvoer bij EPDMTotaal voor een snelle en efficiënte levering binnen drie werkdagen. Heeft u aanvullende vragen? Neem gerust contact met ons op of raadpleeg de veelgestelde vragen voor meer informatie. Wij staan voor u klaar met hoogwaardige producten en deskundig advies.