background
Vijverfolie
Vijverfolie
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina

EPDM vijverfolie kopen?

Wilt u een vijver aanleggen naar eigen wens en vormgeving dan kiest u voor EPDM vijverfolie. De meest bekende vijverfolies zijn gemaakt van PVC (kunststof) of van EPDM (synthetisch rubber). Op deze website komt u enkel EPDM vijverfolie tegen.

EPDM vijverfolie

Er is voor EPDM vijverfolie gekozen, omdat wij reeds vele jaren ervaring hebben met EPDM en overtuigd zijn van de goede eigenshappen zoals, sterkte, goede kwaliteit en de blijvende elasticiteit.

EPDM vijverfolie hebben wij in de dikte maat 1.0 mm en in verschillende breedte maten. Het is afhankelijk van onze voorraad (vaak) niet nodig om met meerdere stukken vijverfolie te werken. De BossCover vijverfolie wordt onderworpen een strenge testen, hierdoor is de folie veilig en dus niet giftig voor mens plant en dier. Let op vijverfolie is anders dan dakfolie, kies dus de juiste folie bij het bestellen.

BossCover vijverfolie is verkrijgbaar in de volgende standaard breedte maten met een maximale lengte van 30.48 meter:

  • 3.05 m
  • 6.10 m
  • 7.62 m
  • 9.14 m
  • 12.19 m

Vijverfolie op maat

Gaat u een vijver maken dan is het advies om folie te nemen uit één stuk. Dit verkleint de kans op lekkage. Om de juiste lengte en breedte maat van het vijverfolie te berekenen, kunt u het beste een koord gebruiken dat u in de uitgegravenvijver plaatst. Let erop dat het koord goed de ondergrond volgt. Houdt rekening met extra lengte van ongeveer 50 centimeter aan elke zijde voor afwerking van de randen. Tel dus bij de breedte en lengte maat 1 meter extra op . Kijk welke standaard maat het beste bij de uitkomst past en wij snijden de vijverfolie op de juiste lengte maat.

U kunt ook de formule gebruiken bij een "bakvijver".

  • De totale breedte/lengte + 2x de diepte + 2 x 50cm overlap = de breedte/lengte van de folie
  • Lengte x de breedte = benodigde folie voor de vijver

Tip: Het kan handig zijn om bij het graven van de vijver reeds rekening te houden met de beschikbare breedtes zodat u niet al te veel folie overhoudt.

Mochten er toch nog vragen zijn neem dan contact met ons op.